dimecres, 19 de desembre del 2007

Els somnis poden fer-se realitat

PARAULA
Somnis (Dreams, sueños)
El somni és un procés imaginatiu de la ment que té lloc durant mentre estem dormint. També fem referència als somnis quan volem expressar desig per aconseguir alguna cosa.
REFLEXIÓ
Jo somio en viure en un país, que sigui estimat per tots, on no hi hagi disputes i tots ens puguem expressar, tal i com sabem fer, sense que sentir-nos humiliats, ni menyspreats pels la gent del nostre propi país. Somio viure en un temps on sigui un orgull conèixer altres llengües, altres cultures, on es sumi i no es resti i es competeixi, per demostrar qui és el més fort, en una batalla absurda, on la cultura no hauria de participar. Un món on l'important no es el llenguatge que utilitzis sinó la paraula y que ens entenguem.
On sigui natural que et preguntin coses com "Cuanto cuesta un kilos de carne" y puguis respondre quelcom "costa 7 euros el quilo senyors" i la conversa prossegueixi tant tranquil·lament, sense tenir que sentir-te dir "hableme en español que no le entiendo" o pitjor un "hableme en cristiano"... I jo em pregunto "español", quant fa que existeix? Jo creia que era castellà o com diuen "castellano", per que si parlem de "español" crec que fa molts més anys que existeix el català i Catalunya que "España" i el seu "español".
Que passeu un bon dia!

3 comentaris:

Jaume ha dit...

Tots tenim somnis, alguns bons altres de terrorifics

Molt bona iniciativa! VIsca el català.
T'he linkat!

Jobove - Reus ha dit...

ànim molt bon post, segueix així, els teus amics

Anònim ha dit...

Els somnis de vegades es fan realitat...