dilluns, 24 de desembre del 2007

Els Diners per nadal...


PARAULA
Diner o Diners (Money,Dinero)

El diner és un mitjà d'intercanvi de mercaderies. És a dir, el diner, o diners, es pot intercanviar per qualsevol tipus de bé material o servei. En general, cal que allò que s'utilitza com a diner sigui escàs, bé perquè s'utilitza un bé naturalment escàs, com l'or o d'altres metalls preciosos, o bé perquè es fa artificialment escàs, com seria el cas de les monedes i bitllets de banc.

En l'actualitat, el diner és una abstracció, almenys en les societats industrialitzades. La major part de la reserva monetària d'un país no existeix físicament, sinó com a entitat comptable. Les monedes i bitllets (diner en efectiu) són el tipus de diner físic més habitual avui en dia, tot i que materials com l'or o l'argent encara mantenen les propietats essencials del diner. A principis del segle XXI, l'us de diner electrònic (targetes de crèdit o dèbit) és cada vegada més freqüent en els països industrialitzats.


REFLEXIÓ
Com bé sabreu, l'únic que es vol de nosaltres en aquestes dates de celebració són els nostres diners, no la nostra salut, ni la nostra felicitat, si no la nostra cartera, i els nostres diners. Els que hem de fer és no perdre el seny, i anar amb compte amb el que fem. On queden ara els desitjos de felicitat, prosperitat i els gestos de bona voluntat.
Amics meus, us desitjo molta salut prosperitat i molt de seny.

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

poderoso caballero, poderoso don dinero deia la canço

cale crida a cale diem per aqui

bones festes a tu i a la teva familia de part nostre

Anònim ha dit...

Jo sempre porto la cartera ben agafada...